Gass som varmekilde

Stikkordet med gasspeis er enkelthet. Du er kanskje lei av å hogge eller kjøpe inn ved, bære inn ved, ha tilgjengelig oppfyring, passe på trekken og støvsuge vekk aske og bøss ved peisen? Med gasspeis er alt enklere. Med et tastetrykk eller via en app på smarttelefonen, får du levende flammer i peisen. Enten manuelt eller automatisk. Sistnevnte regulerer varmenivået ut ifra hvor mange grader du ønsker å ha i rommet. Når gradestokken bikker over din ønskelige temperatur skrur peisen seg automatisk av. Ønsker du allikevel å ha den på setter du den på manuell. Faber sine modeller justerer ned flammene i både høyde og bredde med en trinnbrenner, og gir deg den ønskelige kosen. Trinnbrenner er perfekt for moderne hjem da dagens hus- og leilighetsstandard har ekstrem god isolasjon.MiljøvennligDet er miljøvennlig å fyre med gass og du slipper partikkelutslipp. Derfor anbefales det for både astmatikere, barn og eldre. Moderne gasspeiser er i dag helt sikre å bruke. Gass kan ikke antenne uten riktig temperatur, og fungerer ikke peisen som den skal kommer det heller ingen flammer.

Økonomisk oppvarming

Gasspeis er økonomisk i drift. Kjøper du gass om sommeren er prisen mye lavere enn om vinteren. Kjøper du gass midt på sommeren ligger prisen på ca. 8-9 kroner per kilo gass. Vinterprisen ligger på 12-13 kroner per kilo gass. Hvis du måler dette opp mot elektrisk oppvarming blir regnestykket følgende: 1 kilo propan er 12,81 kwh (energiinnhold) 8 kroner for 12,81 kwh = 0,62 øre per kwh (uten ekstrakostnader for nettleie) Strøm snittpris ligger på 1 krone per kwh om vinteren. Ditt behov styrer forbruket.

Installasjon og service

Medby har sertifisert installatør, Bjørn Prestrud, som monterer gasspeisen hjemme hos deg. Faglig utført arbeid er viktig og er din garanti for problemfri drift. Vi gir også service på alle typer gasspeiser.

Gasspeis er et alternativ innenfor gassoppvarming. Du kan også få vannbåren varme i gulv som drives av en gasskjele som også varmer varmtvannet i varmtvannsberederen, for å nevne noe. Vi er en ledende forhandler innen gassoppvarming, og har kunnskap til å foreslå varmeløsninger for ditt behov.